Три дана програма

Тродневну манифестацију обележиће богат програм са мноштвом домаћих и иностраних гостију.

Изложба

20. априла ће у Историјском архиву Београда бити отворена изложба ”Октобар 1941 – Ескалација у Холокауст” чији су аутори историчар др Милован Писари и уметник Никола Радић Лукати, чланови Центра за истраживање и едукацију о Холокаусту.

Међународна конференција

21. априла ће у Палати Србија бити одржана међународна конференција посвећена темама Холокауст у Србији и шири план за уништење европских Јевреја” и Холокауст и Порајмос у култури сећања: регионалне специфичности и заједнички европски наратив као темељ друштвених вредности разноликости, толеранције и људских права. На конференцији ће осим домаћих, учествовати и низ међународних стручњака из Холандије, Велике Британије, Немачке, Аустрије, Мађарске, Израела, Шведске и Хрватске.

Радионице са међународним експертима

22. априла биће одржане две радионице у Историјском архиву Београда. Прва радионица је у организацији холандског Института за студије рата, Холокауста и геноцида (NIOD) у оквиру које ће стручњаци из Јеврејског историјског музеја из Амстердама представити своја искуства у раду на архивској грађи жртава Холокауста и стварања ”дигиталног споменика”. Другу радионицу организује Тераформинг, на тему ”Графичка новела и едукација о Холокаусту”. У оквиру радионице стручњаци из Србије, Немачке и Холандије представиће савремене светске трендове у учењу о Холокаусту кроз употребу илустрација и нарације графичких новела.

Више детаља о програму биће објављено ускоро на овом веб месту, јавним медијима и на друштвеним мрежама.

Staro sajmište

Од 20-22. априла 2016. године у Београду ће се одржати прва јавна манифестација у оквиру пројекта ”Ескалација у Холокауст”.